Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Landet

Publicerad 2012-06-28 08:59:23 i Thea,

Spenaten, ärtorna och grönkålen växer så det knakar! Riktigt härligt. Purjolöken är liten ännu men hoppas den tar sig. Morötterna hoppas jag också på denna gång, förra året blev de inge bra.Loppisfynd

Publicerad 2012-06-28 08:32:58 i Thea,

Det bästa med sommaren är ju såklart sol och värme! Men att det finns loppisar lite överallt på sommaren är inte helt fel. Här är lite loppisfynd vi har hittat till lekstugan

Bilder

Publicerad 2012-06-24 10:33:00 i Trädgård,

Soffan nästan klar. Dörr och trapp saknas men vi behöver lite mer virke och vi ska nog fråga Stig om han kan hjälpa oss med dörren så den blir ordentligt gjord.

Lekstugan

Publicerad 2012-06-23 20:13:14 i Thea,

Lekstugan har blivit nedflyttad och renoverad! Eva kom ner en morgon och då satte vi igång med vad som skulle ta ända fram till 24 på natten innan vi blev klar! Men roligt var det.

             

Den nya tapeten. Vi ska även sätta in lite bröstpanel också, därför vi bara har tapetserat på övre delen.

             


            

Lekstugan ska ju såklart ha en egen köksoffa också som Jens fick bygga. Resultatet kommer lite senare.
Panelen åkte upp sent på kvällen. Myggigt och kallt men det var det värt! Resultatet blev kanon!Vi hade även kvar lite av det golv som vi har i vårat kök som fick åka in i lekstugan. Bakstycket på kökssoffan ligger på torkning efter lite vitmålning så resultatet av den får ni vänta lite på =)

Men jag är så nöjd med hur det blev!

Klar!!

Publicerad 2012-06-23 19:44:20 i Trädgård,

Äntligen är stenrabatten klarNu hoppas jag att lavendeln och kärleksörten växer fint under sommaren så dem blir stora och fina!

Vila

Publicerad 2012-06-23 19:38:36 i Allmänt,

Trädgården har fått vilat under en liten tid. Köksträdgården har fått växa till sig och blommorna har fått blommat.
Jag har lagt min tid lite mer på hundarna och kommit iväg till BK och tränat med Zeb. Skönt!

Glad midsommar!

Publicerad 2012-06-23 19:35:01 i Allmänt,Underbart väder och en mycket trevlig dag har vj haft det! Började med våffelfrukost och jordgubbar under äppelträdet och sen fortsatte firandet i Mårtsbo i trevligt sällskap! God mat, sol hela dagen och bus för hundarna och barnen! Perfekt!

Uppfarten

Publicerad 2012-06-04 08:04:23 i Trädgård,

I lördags hade vi fått hem två stora lass med grus så då var det bara på med regnstället och börja skotta och kratta! Det har blivit dags att ta tag i uppfarten!
Som tur är så har vi tillgång till en traktor för nu gick det ändå ganska smidigt och fort. Hade vi varit tvunga att använda skottkärran hade vi inte varit klar än på långa vägar. Har kommit fram till att vi har en sjukt stor uppfart! Tyvärr räckte inte gruset till hela så än är vi inte klara men en stor del är klar!

Hade sån tur så Jens kompis Erik var på besök den här helgen så vi satte på honom arbetsbyxor så fick han hjälpa till =)
Vi blev blöta och kalla, eller ja...jag och Erik iaf...Jens höll sig i traktorn och fick öppna dörrarna för det blev för varmt för stackarn!

Nu inväntar vi bara sista lasset med grus så vi kan göra det sista!

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela