Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Ändring

Publicerad 2012-05-31 21:28:26 i Trädgård,

Har redan tröttnat på ölandstoken. Den såg så risig ut så jag tyckte inte den passade in. Den fick flytta till hundgården =) Får se om den kan växa till sig lite och ge lite skugga där istället. Men det är tveksamt att det blir nåt av den.
Istället fick ett fläderträd flytta dit som iof bara är 1 dm högt men jag hoppas den kommer trivas och växa till sig. Sen har jag även inhandlat en vit hortensia! Vet inte vad jag tänkte när jag köpte en med blå blommor så jag var tvungen att köpa en vit som neutraliserade det hela! Känns lite bättre nu.

Så det tar sig där också men det är mycket jobb kvar innan det blir som vi vill ha det!

Nöjd!

Publicerad 2012-05-31 21:18:48 i Trädgård,

Kl. 8 kom barnvakten och vi kunde köra igång ordentligt med rabatten! Gick ganska smidigt och vi hann nästan helt klart idag! Behöver ha hjälp med att skära stenarna till sista biten och köpa in lite fler blommor men sen så!

Både jag och Jens är otroligt nöjda! Ska försöka hitta ett antal kärleksört nu också som jag kan sätta mellan lavendeln men det blir nog till hösten!


 Landet

Publicerad 2012-05-30 22:24:33 i Trädgård,

Ja då var köksträdgården klart och nu väntar vi bara på att kunna börja plocka utav godsakerna! Lite kryddväxter har också tillkommit! Den där snälla svärmor har varit i farten igen och överraskade oss med jättefina lådor med olika kryddväxter i!

Äntligen på gång

Publicerad 2012-05-30 22:20:26 i Trädgård,

Nu har vi satt igång med stenarna! Var inte helt lätt med en ettåring springades överallt så imorgon ska vi få barnvakt så vi kan göra klart det!

Inte var dem direkt lätta heller, 28kg styck! Och det är 150st stenar....blir några kilon!

Work in progress

Publicerad 2012-05-22 21:45:31 i Trädgård,Har äntligen fått ner både Klematisen och Hortensian. Syrénen kunde vi inte komma överrens om plats för ännu så den får planteras imorgon!
Det har även åkt ner en vit ölandstok! Pappa ville inte ha den längre och vi behöver fylla ut med mer buskar så vi chansar! Gillar vi den inte eller att den inte trivs där så får vi bara ta bort den helt enkelt!

Funderade även på om vi ska täcka marken med täckbark eller bara ha jord och bli tvugna att rensa!? Vill helst inte ha gräs emellan varje buske då det blir så omständigt med skötseln. Får se hur vi löser det....lutar åt markduk sen på med täckbark.

Påfyllning i landet

Publicerad 2012-05-22 21:36:06 i Trädgård,

Idag har jag sått lite i landet och för någon dag sedan satte jag ner det jag sådde för ett tag sedan. Så nu har jag ärtor, rädisor, sallad, spenat, gräslök, grönkål och physalis där! En tomatplanta ska också tillkomma. Har även en liten rabarber där som Eva har satt dit. Hoppas på rabarberpaj väldigt snart!

    


   

Planteringar

Publicerad 2012-05-09 21:11:32 i Växthus,

Några planteringar jag gjort hittills....

             

De två översta är planterade till en vän och krukorna längst ner är till salu! Perfekt till morsdag tex =)

Gott och blandat

Publicerad 2012-05-09 20:35:49 i Trädgård,

Kom hem med några plantor iaf! Tyvärr var pionen redan slut så vi får se om jag hinner på den till nästa gång den kommer hem. Men med mig hem denna gång kom två bondsyréner, en hortensia och två klematis "xerxes"!

Har jättemycket syrénskott häromkring också som jag ska gå och försöka ta av! Vet bara inte i vilken ända jag ska börja plantera dem i!? Vill ju helst ha en lång syrénhäck mot vägen så vi får lite skydd mot insyn men vet inte vilken ända jag ska börja i!?

Sen är jag lite irriterad på personalen på Blomsterlandet. Man kan tycka att dem borde ha koll på det dem säljer! Tänkte handla med mig murgröna men såg på en skylt att dem trivs inte alls i sol och där jag vill ha en klätterväxt är det väldigt soligt hela dagen, så då frågade jag vilken klätterväxt som trivs i sol. Får svaret att Klematis trivs i sol! Perfekt! Dem är ju jättefina så jag köpte med mig 2st. Kommer hem och börjar googla lite hur de ska planteras och läser att de måste ha skugga över rötterna då de bränns lätt i solen!! Något irriterande! Men nu stod det även att man kan plantera nånting framför som skuggar, så vi får se vad jag hittar på för lösning så att jag kan behålla mina klematis!

Hortensian blev ett litet impulsköp! Tycker dem är så fina och köpte en kruka med mixade färger! Men måste kolla lite mer nogrannt hur de vill planteras för nu litar jag inte på vad de sa i butiken!

Pion och syrén

Publicerad 2012-05-08 21:00:17 i Trädgård,

Svärmor knackade på ikväll och hade med sig denna härliga rabattkupong! Passar på att titta in där imorgon och hoppas på att få med mig några plantor hem!

Pelargoner

Publicerad 2012-05-08 16:15:46 i Trädgård,

Har en favorit som jag har planterat i 3 år i rad nu! Det är pelargon Bullseye i en rund, låg och vit kruka! Gärna 5 st som står ihop. Dem blir så otroligt vackra när de blommar och passar perfekt bredvid farmor och farfars gamla trädgårdsbänk!

Beställning

Publicerad 2012-05-08 16:08:05 i Växthus,

Fick en beställning från en kär vän att plantera två krukor som hon kunde ha på framsidan vid bron. Skulle passa deras hus som är en röd kåk med vita knutor!

Valde vit femtunga i fram och sen en vit och en röd dubbelbladig petunia i bak. Plus lite gräs i mitten som en snygg detalj! Tror den kommer växa sig riktigt fin!

Äntligen!

Publicerad 2012-05-08 12:30:46 i Trädgård,

Idag kom stenarna! Eller block kanske man säger för de är stora och totalt väger de ca 1600kg!

Nu är det bara att börja!! Men vet inte när tid ska finnas bara för imorgon drar blomförsäljningen igång på allvar!

Rosa buskar

Publicerad 2012-05-04 19:54:53 i Trädgård,

Fick även med oss två buskar hem från Kerstin. Vet inte namnet på dem men det blir rosa blommor och gröna blad på dem! Hoppas dem blir fina! Och överlevde förflyttningen!

Så nu har vi planterat dem vid brunnarna i ett försök att få det snyggt där och dölja brunnarna. Behöver mer buskar för att det ska bli bra men nu har vi iaf en början!


Sten

Publicerad 2012-05-03 21:45:37 i Trädgård,

Hämtade fina stenar hos Kerstin idag! Har inte bestämt exakt vad jag ska göra med dem men alltid bra med fina stenar när jag ska göra mina planteringar.

Nästa projekt

Publicerad 2012-05-03 10:14:45 i Allmänt,

Vi har precis beställt murblock till våran rabatt som jag ska lägga längs med plattsättningen. Vi har kommit fram till att vi börjar med en rad block först och inte två rader som vi tänkte först. Tror det räcker, blir så otroligt mycket sten annars och dyrt!

Sen är det ju vad jag ska ha i rabatten?! Börjar fundera om jag ska ha sten i rabatten också och ha gröna växter som trivs bland sten. Det blir ju genast mycket stilrenare och enklare än vad jag hade tänkt mig från början men det kanske passar bra in ändå. Blommor kan jag ju ha i krukor lite här och där som jag har nu så färg får jag in ändå på det sättet.


Bild från Styleroom

Eller så här? Både blommor och gröna växter...


 Bild från Styleroom


Svårt...

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela