Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Pelargoner

Publicerad 2012-05-08 16:15:46 i Trädgård,

Har en favorit som jag har planterat i 3 år i rad nu! Det är pelargon Bullseye i en rund, låg och vit kruka! Gärna 5 st som står ihop. Dem blir så otroligt vackra när de blommar och passar perfekt bredvid farmor och farfars gamla trädgårdsbänk!

Kommentarer

Postat av: Cecilia Axelsson

Publicerad 2012-05-08 18:17:17

Härligt med sommarblommor! Jag har planterat om lite pelargoner och ställt ut dom i uterummet tillsammans med för dagen nyinköpta tomat- och gurkplantor :)



/Cecilia

Postat av: Anna

Publicerad 2012-05-08 21:25:21

Tomat och gurka? Spännande =) Det är ju så gott att kunna plocka sin egna sallad i trädgården!

Blir det växthus på nya stället?

Postat av: Cecilia Axelsson

Publicerad 2012-05-09 08:48:07

Ja, men visst är det? Vi hade tomat och gurka i uterummet ifjol så nu blir det en favorit i repris. Coctailtomat, gul pärontomat och minigurka. Barnen tycker det är jättekul!



Självklart blir det växthus på Nystuga ;) Har tänkt att återanvända de gamla fönstren och gjuta en lite högre sockel. Taket kommer dock att bli av det gamla teglet som vi har och inte ett traditionellt genomskinligt tak. Jag "miste" ju uterummet i anslutning till köket (istället blev det fullisolerat) så nu har jag tänkt ett lite större växthus som även kan användas som uterum om det regnar på midsommar :)



/Cecilia

Postat av: Anna

Publicerad 2012-05-09 20:40:07

Jag tror faktiskt du kommer vinna på det i längden att ha ett tegeltak! Det är ju jättemysigt att kunna sitta bland sina doftande odlingar =) Vet inte om jag någonsin kommer få igenom ett sånt förslag här då vi har 4 gigantiska växthus bara några meter bort haha! Men en inglasad altan måste jag ha!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela