Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Drevning av fönster

Publicerad 2012-11-14 20:28:30 i Övervåningen,

I lördags körde vi en heldag på övervåningen.
 
Jag fick i uppgift av Stig att dreva alla fönster, dvs isolera, täta alla fönster. Jag har precis avslutat kursen "Introduktion till energisystem" och har läst om U-värde och R-värde och vikten av bra isolering och att det inte får vara för hårt packat. Kul att kunna tillämpa teori till praktik!
 
Jens och Stig satte dit diffusionsspärr på nästan alla ytterväggar, ett skikt som förhindrar kondens i väggen. Sedan ska det reglas upp lite mer och isoleras ett lager till och sen kan äntligen gipsskivorna komma upp.
 
 
 
När jag drevade fönstrena såg att dem är jäkligt skitiga! De har stuttit där ett antal år nu utan den minsta omsorg. Blir en hel del städning att ta tag i sen när det börjar närma sig uppflyttning.
 
 
 

Planlösningen

Publicerad 2012-11-14 19:47:20 i Övervåningen,

Det enda sättet jag kunde fixa en bild på planlösningen just nu var att ta ett kort på den med mobilen. Så ni får ha överseende med att kvaliteten inte är den bästa =) Men det är alltid något!
Det som dock fattas är fönstren på baksidan, det finns fönster inne på WC och ett till i sovrum 1 och 3. Sen kommer inte dörren in till sovrum 2 att vara placerad som på ritningen utan mer mot sovrum 1 och förmodligen så kommer det att bli en skjutdörr.
 

Theas rum

Publicerad 2012-11-09 14:38:10 i Inredning,

Dessa möbler skulle passa så bra i Theas rum. Så hittar ni på någon loppis eller vet någon som vill bli av med liknande möbler säg till mig!
 
Tapeten på den översta bilden var riktigt fin också!
 
Bilder från carma.se ur serier Room Seven
 

Vågade tapeter

Publicerad 2012-11-09 14:27:39 i Inredning, Övervåningen,

Sitter och funderar en massa på tapeter. Vi har varit inställda hela tiden på att ha enfärgat i allrummet på övervåningen, kanske till och med endast vitmålade väggar men nu funderar jag på om man ska våga sig på lite mer mönstrade tapeter?!
 
Önskar att jag hade en planlösning som jag kunde lägga in här men jag har ingen, ska se om vi kan fixa fram en. Lättare att se då och ni kanske kan komma med tips =)
 
Det är iaf inte så mycket hela väggar i allrummet. Det är en trapp, 5 dörrar och 4 fönster totalt. Och på ena sidan är det snedtak och där tänkte vi låta takpanelen gå ända ner till golvet. Så vi pratar om väggen förbi trappen och förbi dörrarna och ett fönster. Kanske man vågar sig på en snygg mönstrad tapet?
Jag är ju som jag har skrivit tidigare väldigt inne på lite gammeldagsa tapeter.
 
Kan tillägga också att karmarna runt dörrarna och alla lister kommer vara vita på övervåningen och inte gråa som på nedervåningen. Lättare att matcha färgerna då ;o) 
 
Bilder från carma.se ur serierna Springtime cottage och Satin Rose
 
 
 

Rost & Russin

Publicerad 2012-11-03 21:07:09 i Allmänt,

Har blivit en riktig tedrickare på senaste tiden! Finns så många olika sorter man kan välja och vraka mellan.
 
Var till Uppsala och Sigtuna i veckan och då är ett besök på Rost & Russin ett måste! De har något till alla!
Dessutom har de ett stort utbud på olika tesorter och jag var inte sen att köpa med mig några hem. Inhandlade dessutom en ny temugg och en teburk.
 
 
 
 

Att välja golv

Publicerad 2012-11-03 20:24:27 i Inredning, Övervåningen,

Det här med att välja golv är inte lätt. Förra lördagen tog vi en vända inne i stan för att titta på både golv och tak. Tak var lätt att hitta, Jens fick välja och valet gjordes snabbt. Det blev "Panel fas classic " obehandlat furu från K-rauta. Bred panel i allrummet och smalare panel i rummen och badrummet. Det enda kravet jag har är att det ska bli vitt!
 
Golv däremot tog sin lilla tid. Men vi har ändå en klar bild över vilken färg det ska vara, mörkare brunt. Men sen att hitta den där perfekta mörka bruna som man har i huvudet är desto svårare.
 
Hittade lite olika med den som vi fastnade mest för är denna:
 
 
 
   
 
Pergo brun rustik ek.
 
Pergo lovar att det är enkelt att underhålla deras golv, slitsamt som titan, inbyggd ljuddämpning och att det är dessutom miljömärkt med Svanen. De lämnar dessutom en trippelgaranti, som innebär garanti mot slitage, fläckar och solblekning i 50år!
Låter bra! Med tanke på att det finns två hundar i hushållet, barn och diverse leksaker och att det finns stora fönster i söderläge som kommer ge mycket sol på golvet!
 

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela