Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

"Min trädgård" -app

Publicerad 2013-04-30 14:27:39 i Allmänt, Trädgård,

Har precis laddat hem Plantagens app "Min trädgård". Den har bara fått 1 1/2 poäng i betyg men jag tänkte att jag ska ge den en chans i alla fall.
Där kan man fylla i alla träd, buskar, blommor osv som man har i sin trädgård för att sen kunna läsa om varje månad vad man ska göra med växterna. Bra påminnelse när man ska beskära vissa växter och om man ska tänka på något speciellt, tänker jag. Så vi får väl se om trädgården blir lite vackrare nu när jag har den här appen till hjälp ;o)
 
 
Min Trädgård
 
Bild från plantagen.se

Klar med planteringen.

Publicerad 2013-04-30 14:11:49 i Växthus,

I lördags satte vi de sista blommorna! Var bara kantlobelian som var kvar och den betade vi av innan lunchen på lördagen. Så nu var vi klar. Nu väntar vi på att kunderna ska komma och köpa allt =) 8 maj slår vi upp dörrarna för kunderna.
 
Det är så mysigt att gå upp till växthusen och titta hur blommorna har växt på sig för varje dag som går. Många är redan stora och fina!
 
Lite bilder från planteringen: 
 
 
Blommor som står och väntar på att bli planterade.
 
 
Den vackra dubbelbladiga rosa petunian som gör sig otroligt bra i kruka! Finns även som röd och är, om möjligt, ännu vackrare!
 
 
Väntar på att få sätta igång med arbetet =)
 
 
Många amplar blir det! På bara de här knappa 2 veckorna som har gått så har de redan vuxit på sig en del. Men finast är det alltid hemma hos kunden! Hela sommaren lång. Så länge de får vatten så klart ;)

Köksträdgården vaknar till liv igen

Publicerad 2013-04-25 11:11:52 i Trädgård,

Gick ut till köksträdgården häromdagen för att kika hur det ser ut efter vintern. Upptäcker då att den sakta men säkert börjar vakna till liv igen. I alla fall lite.
Gräslöken börjar komma med nya strån och även i kryddlandet börjar det växa nytt. Låter det vara osagt vilken krydda det är som kommer då jag är lite osäker på sorten :-)

Såg även att det kommer ny rabarber. Var lite orolig att den hade gett upp helt efter förra säsongen då den bara dog, typ. Hoppas den tar sig iaf!

Snart hoppas jag att det går att plantera ut alla anda godsaker som ska växa där i sommar!

Plus att jag har fått två bärbuskar av en vän! Vinbärsbuskar. Mums. Matträdgården växer på sig sakta men säkert :-)

Mera vår

Publicerad 2013-04-16 14:22:32 i Allmänt,

Till Zebs stora förtjusning så är det massa vatten i dikena nu!
Snön smälter undan för varje dag som går och naturen börjar vakna till liv igen. Underbart!

Lupiner

Publicerad 2013-04-11 13:22:04 i Trädgård,

I påsk fick jag ett antal små lupinplantor av min bror som jag planterade i varsin kruka. Tror det var mellan 15-18 st små plantor. Sen har de stått i växthuset och vuxit och vuxit. På bara två veckor har det hänt en del! I sommar hoppas jag att jag kan plantera ut dem på min blomsteräng. Det kom knappt några blommor alls förra sommaren så jag hoppas på finare och blommigare äng i år.

Våren är här!

Publicerad 2013-04-09 21:14:38 i Trädgård,

Nu skulle jag ändå vilja påstå att våren har kommit till Villa Solgläntan. Nu har äntligen blommorna i rabatten börjat komma upp lite smått. Kommer dock inte ihåg vilken sort jag planterade exakt där men nån lökblomma är det iaf :-)
Förhoppningsvis så visar det sig väldigt snart!

Plantering 2013

Publicerad 2013-04-09 12:35:55 i Växthus,

 
 
 
Många pelargoner planterades, många är favoriter i repris men vi har även några nya sorter. Som t.ex. den här maverick quicksilver, lavendelrosa vacker blomma. Finns en risk att min favorit, bulls eye, får en konkurrent.
 
 
Då solen lyste hela dagarna blev det otroligt varmt i växthusen, närmare 40 grader. Vatten var viktigt för oss alla, stora som små =)
 
 
 
Till helgen är det dags igen. Då är det amplar som gäller. Hoppas på lika fint väder!
 
 
 

Trädgårdshjälpen

Publicerad 2013-04-04 21:42:18 i Trädgård,

Älskar programmet!
 
Kvällens program spelade jag in, handlade om barnvänlig trädgård. Jättemycket bra tips som jag verkligen ska försöka ta vara på! Tex en sandstrand i trädgården! Hade aldrig kommit på tanken. Eller att ha en rutschkana som går rakt ner i sandlådan! Mysiga små "buskkojor". 
Men sen också framförallt, det viktigaste, tänka till så att man inte planterar giftiga blommor! Kanske gärna blommor som man kan äta!? 
 
Jag kommer helt klart sitta bänkad varje torsdag kl. 20 och se varenda program! 
 
 

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela