Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Rosor i min trädgård

Publicerad 2013-08-25 13:20:12 i Trädgård,

Min bror har varit så snäll och gett oss 3 olika rosor. Är inge kunnig när det kommer till rosor så nu är det massa googling som gäller så rosorna överlever vintern och kan bli planterade nästa år! 
 
Rosorna är:
 
 
Martin Frobisher - buskros som kan bli 1,5-2 meter hög. Den får underbara rosa fylliga blommor som blommar hela sommaren. Den ska tydligen stå emot mjöldagg och klara sig upp till zon 7-8. Låter lovande!
 
Morden Centennial - även denna ros är en buskros men blir lite lägre, 0,7-1 meter hög. Rosa klasblommande blommor. Även denna är tålig upp till zon 7. 
 
New Dawn - klätterros som har stora ljusrosa blommor. Härdig upp till zon 5 så det är på håret att den kommer klara vintrarna här :-/ men vi chansar!  Funderar på om den ska få stå i hörnet mot halvan och få växa mot garageväggen, skyddad mot kalla vintervindar. 
 
Tydligen så kallas de två översta för "Kanadensarna" då de är utvecklade i Kanade och är mycket tåliga. 
 
Längtar redan till nästa vår!
 
 

Formex mässa

Publicerad 2013-08-20 17:44:55 i Allmänt, Inredning,

I lördags fick jag följa med kusin Tina på mässa. Inte vilken mässa som helst utan en mässa för nordisk inredningsdesign! Present, hemtextil- och inredning men även godis! 
 
Fick en massa idéer och en stor köplust när vi gick där inne och tittade på alla fina saker. 
Av någon anledning så har jag förälskad mig i ugglor sedan en tid tillbaka, och jag verkar inte vara ensam om det. Mässan var full med ugglor! Både till barn och vuxna.
 
Ursäkta dålig bildkvalitet men min Iphone kan inte bättre än så här.
 
Det fanns så otroligt mycket söta, fina och vackra ugglor! Synd (eller kanske tur) att jag inte kunde handla där på plats. Tina beställde hem söta brickor med ugglor, som syns på bilden högst upp till höger, från underbara Pia Bergvall Lundén. Jag har redan paxat en bricka som jag ska köpa så fort de kommer till butiken. Pia designar vykort, brickor och skrivböcker och enligt mig så målar hon fantastiskt fint. Hennes företag heter Originella Original, http://originellaoriginal.se/, och är väl värd ett besök på hemsidan. Om inte annat för att hitta en återförsäljare nära dig.
 
Det fanns inte bara ögongodis på mässan utan även godis för mun och mage. Jösses vad vi åt! Mums!
 
 
Spännande chips från Mörsjö deli, choklad i alla möjliga och omöjliga tänkbara varianter, lakrits, godisklubba och även en chailatte slank ner. Blev två vändor i godishallen innan vi kunde slita oss och åka hem, mycket mätta och mycket belåtna.
Men innan vi for hemåt blev det först ett stopp hos Fredrik för lite kaffe och ostkaka, mums, och sen var jag ju bara tvungen att springa in på Tinas butik Rost och russin för att inhandla lite saker. Hon har så fina saker och kommer få in superfina saker nu i höst som hon beställde på mässan, både till barn och vuxna. Väl värd ett besök om ni har vägarna förbi Sigtuna! 
 
 
 
 Det blev några fina saker som fick följa med mig hem!

Trappen!

Publicerad 2013-08-16 10:34:23 i Övervåningen,

Så kom den äntligen in! Vår fina trapp.
 
 
 
 
Jag tror det tog dem 20min att sätta in trappen. Hur smidigt som helst! Riktigt duktig trappkille den där Jonas. Vi ska bjuda honom och hans familj på en riktig brakmiddag som tack för all hjälp!
 
Nu behövs det en sista täckande strykning på trappen. Har funderat på gråa trappsteg och resten vitt men vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Trappräcke ska fixas men det tar vi in experthjälp till så det blir snyggt och bra gjort. Jag förstår bara inte hur man löser det i svängen på trappen med räcket men det vet nog experterna =)
Bröstpanelen ska byggas på så att den följer med trappen upp, därav den konstiga tapetseringen på övervåningen. Dumt att slösa på tapet tänkte vi. Däremot kom förslaget om att tapetsera väggarna vid trappen (i hallen) enfärgat, typ vitt, så att det inte blir så rörigt med allt mönster som möts där i hörnet. Jag gillar idén men vi får se vad Jens säger om saken. Men det ska nog inte vara några problem =) Tror dessutom att bröstpanelen framhävs mer och det blir en mer wow-känsla med det stora hålet.
 
Så nu ska det väl vara OK att börja lägga in golvet i allrummet. Taket ska sågas till och fixas men sen så. Med andra ord....det rullar på nu =) Så här nära har vi inte varit på hela tiden!
 

Theas första stora säng

Publicerad 2013-08-12 20:04:15 i Inredning, Thea,

Igår var vi upp till Söderhamn för att hämta hem denna gigantiska men underbara barnsäng. Var väldigt nervös innan om jag skulle gilla den i verkligenheten eller om bilden på blocket inte var sanningsenlig. Men till vår stora glädje så var den till och med finare i verkligheten! Theas reaktion var: -"WOW"! och då vet man att den helt klart var värd resan upp. 
Hade tänkt måla den vit eller "gammalgrön" (som jag kallar det för) men nu vet jag inte riktigt. Tycker den är väldigt fin som den är, så jag väntar ett tag med att måla tills vi har fått rummet klart.
 
 
 
 
 
Om jag kommer ihåg rätt så är det en snickare från Hälsningland som snickrade ihop den här sängen på tidigt 1900-tal. Så det känns extra roligt att ha en väldigt orginell säng som ingen annan har plus att den inte kommer så långt härifrån.

Inredning

Publicerad 2013-08-11 11:15:34 i Inredning,

Ända sedan vi satt och ritade på övervåningen och det bestämdes att vi skulle ha en walk-in closet så har jag haft en bild i huvudet hur jag vill ha det. Har googlat och tittat i kataloger för att försöka hitta min bild av hur det ska se ut, men ingen bild som jag såg gav en sån där "wow"-känsla. Så utifrån min bild i huvudet så har jag plockat ihop inredning själv. Hyllor och konsoler från Ikea samt stänger från elfa. Två byråer har jag fyndat på blocket och har precis hämtat upp.
Det som saknas nu är en helfigurspegel och lampor. En lampa i taket och en på väggen. Två spotlights ska också sitta i taket så det kan bli både starkt ljus och svagt mysigt ljus.
Sedan de små personliga sakerna får komma allteftersom jag ser det för att skapa den där mysiga stilrena känslan som jag vill ha där inne.

Jakten på de perfekta pardörrarna pågår fortfarande! Ingen brådska där. I väntan på att de ska hittas så får öppningen antingen vara helt öppen eller så hänger jag upp ett fint draperi/gardin så länge.

Golv och väggar är klara där inne nu så det är bara att börja inreda!

I väntan på....

Publicerad 2013-08-02 22:21:26 i Övervåningen,

....att det ska bli svalare ute. I den här värmen som har varit idag så går det inte att arbeta på övervåningen. Så vi tar lite semester, vilket inte är helt fel iof för vi alla behöver ladda batterierna nu. Men när värsta värmen har gått över så ska vi fixa klart det sista i vårt sovrum. Tapetrullen som vi har väntat på har äntligen kommit! Trots att det är ca 2-3 år emellan tillverkningarna av de båda rullarna så ser vi ingen skillnad på dem. Snacka om tur!!

Nästa steg blir alltså att göra klart vårt sovrum. Golvet ligger där nu så det är inte mycket kvar att göra i det rummet! Theas golv kommer förmodligen in på måndag.

Jens semester är slut och han börjar jobba på måndag så vi får se hur det blir framöver. Men vi har hunnit en hel del på 4-5 veckor!!!

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela