Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Planering för 2014

Publicerad 2013-12-30 20:25:24 i Trädgård,

Nu har planeringen för sommaren kommit igång. Vad vi ska så och vart vi ska anlägga vår stora köksträdgård. Vi har i allafall bestämt oss för att nästa säsong ska bli en test-säsong där vi provar massa olika grönsaker för att se vad som funkar och vad som passar oss. Förmodligen så kommer vi att bereda marken på vår baksida så vi får en ganska stor odlingsyta. Min lilla köksträdgård kommer förmodligen att fyllas med diverse kryddor och andra mindre grönsaker. Inte riktigt bestämt ännu. 
 
Det vi har skrivit upp på listan över grönsaker att testa så står det bland annat; rödlök, gul lök, vitlök, salladslök, rättika, morötter, purjolök, bönor, sallad, squash, blomkål, broccoli och vitkål. Det finns olika varianter inom samma grönsak så vi måste läsa på lite mer vilken sort som passar här och oss. 
Det vi är ute efter är goda grönsaker/rotfrukter som vi kan förvara även över vintern i jordkällaren. (Det kommer bli ett litet projekt i vår att göra iordning jordkällaren som finns på baksidan, men den ser helt OK ut nu och mina rosor ska övervintra där.) Sen vill vi även försöka sprida ut skörden så vi kan skörda lite redan på sommaren och sen även på hösten. Vill kunna göra fräscha sommarsallader och sen härliga grytor på hösten med diverse rotfrukter. Mums!! 
 
Så nu är det fram med gamla husmors böcker och läsa på vad man kan göra med alla grönsaker så man kan få ut så mycket som möjligt av all skörd! Om det nu lyckad bli någon vill säga. 
 
Vi känner oss iallafall väldigt taggade för att påbörja stegen mot självhushållning! Skaffa höns står också ganska högt upp på listan men vi måste bygga ett hönshus först och det måste nog vänta ett litet tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela