Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Målning

Publicerad 2013-01-21 16:28:06 i Övervåningen,

Våra fönsterfoder och karmarna runt dörrarna på nedervåningen har inte blivit målade än. De är helt obehandlade. Vilket har lett till väldigt fula fläckar på vissa ställen där det har kommit vatten och en väldigt irriterad Anna.
Så nu, efter mycket tjat, har Jens äntligen gått med på att vi ska måla dem!

Var till colorama idag och kikade på färg och fick tips och råd hur jag skulle göra. Så nu ska vi bara räkna ihop hur mycket färg det kan tänkas gå åt och införskaffa det. Yey!

Till- och frånluft

Publicerad 2013-01-21 16:20:54 i Övervåningen,

Nu är även hålen i husväggen gjorda och ventilationen helt klar!

Så nu väntar jag på att golvvärmen läggs snart. Men det kan tyvärr dröja nästan 4 veckor innan han som ska lägga den kommer. En evigheten i mina ögon.Trappen planerades och ritades upp i helgen så snart kommer den att påbörjas.
Trappräcket kommer vi att bygga själva (läs Eva). Jag har nämligen sett ett väldigt fint trappräcke som jag vill ha! Så Eva ska hjälpa oss att få ihop det. Dessutom kostar det tydligen nästan mer att få ett räcka byggt åt en än själva trappen!

Formexmässa

Publicerad 2013-01-07 20:07:45 i Inredning, Övervåningen,

Nästa helg är det inredningsmässa i Stockholm. Hade gärna tryckt in det i kalendern men vet inte om det går =/ Men det hade inte varit helt fel att få inspiration till övervåningen nu när det börjar närma sig.
 

 

"Formex - mötesplatsen för affärer, trender, kunskap och inspiration

Formex - den största inredningsmässan för nordisk design. Här samlas drygt 850 utställare, 25 000 nationella och internationella besökare och över 800 mediarepresentanter. Mässan anordnas två gånger per år, januari och augusti. Sedan 1960 samlas inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare och producenter från hela den nordiska inrednings- och presentbranschen."

 
http://www.formex.se/

Nu rullar vi igen....

Publicerad 2013-01-07 19:59:55 i Övervåningen,

Då har vi börjat köra på igen! Efter tentor, sjukdomar, jul och nyår så kunde äntligen Jens gå upp och montera in ventilationen. Nu saknas  bara insug- och utblåshålen i väggen, så är det klart sen.

Under veckan eller till helgen ska vi städa undan allting där uppe så golvvärmen kan läggas in. Sen hoppas jag verkligen att det kan börja rulla på lite bättre.  

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela