Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Mer övervåning

Publicerad 2013-05-30 08:48:50 i Övervåningen,

Det fortsätter att komma upp väggar på övervåningen. Nu skulle vi kunna börja spackla på de gipsade väggarna. Skulle gärna vilja börja med det nu så att det inte blir så otroligt mycket på en gång, men tyvärr så räcker inte tiden till just nu =/ Skola först! Snart sommarlov och då kan jag komma igång och hjälpa till där uppe!
 
Här kommer ialla fall lite bilder om hur det ser ut just nu;
 
Innanför räcket kommer trapphålet att vara. Trappen kommer att gå upp i det nedre högra hörnet på bilden. Pratade tidigare om högt tak på övervåningen, det kommer tyvärr inte att bli så. Men det kommer nog att kännas stort och rymligt ändå!
 
 
 
Längst till vänster på bilden ser man lite av vart trappräcket kommer att vara och där trappen börjar. Öppningarna som syns på bilden är badrummet (till vänster) och förrådet (till höger). Till höger om förrådet är ett sovrum (nr.3). Det första rummet som blev klart och finns i ett tidigare inlägg.
 
 
 
Nu är det kanske lite svårt att se på den här bilden men den visar ialla fall det blivande viktigaste rummet ;o) Nämligen the walk-in-closet! Bakom walk-in-closet kommer badrummet att vara med det lilla fönstret, precis där vid fönstret kommer väggen att vara. 
Till vänster om ventilationsrören kommer pardörrarna att sitta. Letar febrilt efter fina dörrar som skulle passa! Så vet ni något, hojta till!!
 
 
 
Även väggen mellan Theas och vårt rum har blivit isolerad och gipsad. Theas fönster får agera ingång tills öppningen för trappen har sågats ut.
 
 
 
Så det händer verkligen saker! Stig jobbar på jättebra! När semestern drar igång är det här vi kommer att vara! Kanske har vi tur att få lite barnvakt så vi kan slita även på kvällar och nätter! ;o)

Löksättning

Publicerad 2013-05-29 21:39:02 i Thea, Trädgård,

Iår har vi satt lök nere på åkern. Vi hoppas på stor skörd i höst!
 
 
Fina små lökar
 
 
Självklart var hela familjen med och hjälpte till.
 
 
Thea var väldigt duktig och tyckte det var jättespännande och roligt!!
 
 
Extra roligt var det förstås att titta på hästarna under tiden.
 
 
 

Första rummet!

Publicerad 2013-05-25 22:34:17 i Övervåningen,

Nu är det första rummet klart! Med väggar och gips i alla fall :-) så nu skulle vi faktiskt kunna börja spackla där inne.
Sjukt spännande :-)

Vi var upp en snabbis nu på kvällen och funderade på lite detaljer och hur vi ska göra med vissa saker. Bland annat vart dörren in till walk-in-closet ska sitta, eller rättare sagt mina dubbeldörrar ;-) (som jag ännu inte har köpt men som jag ska ha!).

Sen märker vi mer och mer att det är dags att tänka praktiskt också, inte bara snyggt!

Bilder på hur första rummet tar form...

Golv och gips

Publicerad 2013-05-17 22:39:54 i Övervåningen,

Trots planteringar, blomförsäljning och övrigt trädgårdsarbete så har det hänt saker på övervåningen!

Golvvärmen är dragen över nästan hela övervåningen, saknas bara i ett av sovrummen. Sen har Stig redan kunnat påbörja arbetet med att gipsa väggarna. Ska bli riktigt spännande när väggarna börjar komma upp så man kan se hur våningen börjar ta form!

Öppning

Publicerad 2013-05-15 13:52:32 i Växthus,

 
 
En lugn förmiddag vid försäljningen.
 
Haft öppet en vecka nu vid försäljningen och växthusen har redan börjat få tomma rum här och där. Märks att vissa sorter är mer populär än andra. Har sett många nya fina sorter som jag har planterat och väntar med spänning på att få se när de blir stora och går i blom!
 

Trädgården våren -13

Publicerad 2013-05-15 13:45:42 i Trädgård,

Det börjar blomma i trädgården! Underbart! 
Har även planterat ut mina odlingar och hoppas att de överlever nätterna, men frostnätterna borde vara över nu. Fast man vet i och för sig aldrig =/
 
 
 
 
Squash. Har planterat ut 4st och hoppas att den vill producera massa frukt. Vad jag sen ska göra med squashen är en annan fråga men nåt ska vi väl hitta på =)
 
 
Ärtor. Favorit i repris. Men denna gång får det räcka med en längd och inte två som förra sommaren. Blev så otroligt mycket ärtor så jag tror vi klarar oss med en länga. Så gott att gå och plocka och äta direkt i trädgården.
 
 
Smultron. Köpte 6-pack och hoppas verkligen att de vill ge massa smultron! Längtar!!
 
 
Svart vinbär. Fick två stora buskar av en vän som inte ville ha dem längre och vi tog tacksamt emot dem! Den här ser ut att ha överlevt flytten och trivs bra men den andra ser lite risigare ut. Får se om den vill överleva och ge bär. 
 
Sen har jag även planterat ned Hortensian och klematisen i köksträdgården för att se om de vill vakna till liv efter vintervilan. Klematisen ser riktigt trött ut och får inte hamna på bild här =) Men Hortensian har jag sett ett litet litet skott komma fram, iaf på den ena, så den hoppas jag fortfarande på. Ska klippa ner de gamla kvistarna så nya fina kan komma fram!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela