Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Första spadtaget

Publicerad 2014-03-23 18:48:28 i Trädgård,

...eller ja spade och spade =)
 
 
 
 
 
Men nu är vi igång med första etappen på vår köksträdgårdsanläggning. Det tog lång tid att bara röja undan alla otroligt stora stenar som gömde sig där under. Men vi tror att vi fick undan alla som låg ytligt och skulle vara ivägen. Mycket förarbete kvarstår innan det blir bra nog att plantera men förhoppningsvis så hinner vi sätta nånting där iår. Annars har vi pallkragarna som back-up.
 
Vi är lite oense om hur det ska se ut men det löser sig väl med tiden. Han behöver nog bara fundera nån dag sen så inser han att mina idéer är bättre ;0) Den kommer ialla fall bli ca 10 x 6 m stort och det känns som att det räcker gott och väl nu till en början. 
 
Gick även runt i skogen och hämtade lite "pinnar", vet inte vad man kallar de för. Men tanken är att jag ska göra ett eget staket som ramar in köksträdgården sen.
 
 
Har även tränat lite plantering inför nästa helg och gjort lite vårfint vid entrén. Nu hoppas jag våren är här för att stanna.
 
 
 

Årets plantering

Publicerad 2014-03-13 11:14:37 i Allmänt,

Med våren kommer även plantering! Snart drar det igång, årets plantering. 28 mars närmare bestämt.
Tidiga mornar, massa jord och lera, en massa blommor som ska planteras, skyltar att ha koll på, svettigt och varmt blandad med iskalla vindar och sist men absolut inte minst en jäkla massa kärlek och umgänge! Så skulle man kunna sammanfatta våra planteringshelger! Det krävs en massa arbete men det är sååå roligt! 
 
 
 
 
 
 

Vårtecken på Solgläntan

Publicerad 2014-03-13 10:59:18 i Trädgård,

Det har ju inte varit någon ordentlig vinter så kommer våren verkligen tidigt iår. 
 
Har fotat några vårtecken jag såg i trädgården imorse.
 
 
Ett säkert vårtecken när locket på sandlådan lyfts av!
 
 
 
Kärleksörten är på väg upp. Det blir tredje året nu för den här kärleksörten och med tanke på hur otroligt mycket den växte under förra säsongen ska det blir spännande att se hur stor den kommer bli det här året. Bebisskotten som vi planterade första året var inte mycket att hänga i julgranen så mina förväntningar var inte så stora, men oj vad den växer! Väldigt tacksamt för en nybörjare som jag =)
 
 
 
Tulpanerna kommer med stormsteg. Enligt väderprognosen så kommer det bli riktigt kallt och snö nästa vecka så jag hoppas att de inte dör =/ 
 
 
 
Backnejlika. Grönt bland de gråa. Sådde dessa förra året och det hann inte riktigt komma nå blommor, nån enstaka här och där bara. Men den har vuxit sig mycket starkare så iår hoppas jag verkligen att den blommor ordentligt. Nejlika är så otroligt fint! Brukar även ha lite grusnejlika, som vi planterar i växthusen, i nån kruka. Otroligt tacksam och tålig blomma trots sitt spröda utseende. 
 
 
 
Även inomhus har vi lite vårkänslor. Satte lite lök för någon vecka sedan och nu börjar det titta upp några enstaka sprötar =) Härligt! Hoppas verkligen vi lyckas få till ett ordentligt land så vi har massor att skörda till hösten. När planteringarna i växthuset drar igång kommer vi så mera men jag var tvungen att tjuvstarta lite =)
 

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela