Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Hösten är på ingång

Publicerad 2014-09-02 09:27:04 i Trädgård, Växthus,

I helgen blev det höststädning för hela slanten.
 
Blommorna har gjort sitt nu, det är enbart pelagonerna som får stå kvar ett tag till men på lite mer skyddat ställe. Det är riktigt kallt på nätterna o mornarna nu.
 
Gurkplantorna har visat tecken på att det är lite för kallt för den nu så nu är dörrarna till växthuset stängda på nätterna och de dagar då de är mulet o lite kyligt. 
Vi gjorde en rejäl rensning på gurkorna i helgen och tog bort de plantor som hade fått lite angrepp så nu ser de mycket piggare o fräshare ut. Får se hur länge till de vill ge frukt. Men hittills i år så har vi plockat närmare 600 kg gurka, båda A och B gurka! Det tycker jag är ganska mycket =)
 
Vår egen odling i det nya trädgårdslandet skulle man väl kunna sammanfatta med ett "sådär" bra säsong. Näst intill all kål fick angrepp. Vi har kunnat skörda lite grönkål (som jag knappt äter och kan laga till =/ ) resten tog larver o flugor. Potatisen däremot blev riktigt bra och gullökar har vi fått många av. Purjolöken blev inge vidare och likaså morötterna. Ärtorna ska vi inte ens tala om, jösses så dåligt det gick. Nästa år ska de få sitta i pallkragarna igen tillsammans med morötterna.
Majsen ska vi prova skörda några av snart, där har vi faktiskt fått några majs men inte smakat än. Det var en ren chansning med majsen så det är riktigt roligt att det ens faktiskt blev lite majs. Squasch har vi plockat en del av också men inte bönorna. 
Utöver detta så ser landet rent ut sagt förjäkligt ut just nu. Det har blivit enormt undansatt hela sommaren =/ Dåligt med vattning under de varmaste dagarna och rensat ogräs har vi knappt gjort. Skäms på oss! Men gurkan tog vår tid och resten av tiden ville vi faktiskt bada! =) Så en påminnelse till oss själva inför nästa år är att odla färre saker o mer av de vi faktiskt kommer äta! Eller så kanske jag rent av måste bredda mina vyer och kockkonster =P
 
Det som vi dock har skördat och ätit har ialla fall varit fruktansvärt gott!! Och det är väldigt härligt och tillfredställande att kunna bjuda på mat som kommer från vår egen trädgård!
 
 
 
 
Men nu när vi blir klar med städningen utomhus är det dags att ta tag i insidan av huset igen! Inga stora projekt utan bara lite småfix och förberedelser inför en mysig och mörk höst och vinter! Längtar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela