Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Nytt vardagsrum

Publicerad 2015-01-18 11:35:48 i Inredning,

Sen vi flyttade upp på övervåningen, 1 år sedan, så har vi varit lite mättade på att bygga och fixa så vi har låtit allt vara ett tag för att hämta lite energi och känna efter hur vi vill ha det.
Nu över jul och nyår har vi varit hemma och börjat prata lite om saker som vi skulle vilja göra och hur vi skulle vilja ha det. Gamla tankar som köksö i köket och fixa till tvättstugan kom upp igen. För att få plats med en köksö så behöver vi ett mindre köksbord vilket leder till att vi behöver ett matsalsbord, för ganska ofta har vi främmande och behöver plats för fler. Att få sitta i vardagsrummet i en mysigare miljö och slippa stöket i köket vore faktiskt ganska skönt =) Så då bestämde vi att det stora köksbordet skulle flytta in i vardagsrummet. Men för att det skulle få plats så behöver vi en mindre soffa. Så vi började fundera på om inte vår stora soffa skulle få plats där uppe ändå. Sagt o gjort, vi började mäta och greja och vips så var soffan där uppe istället! 
 
Allt detta ledde till att det blev ett helt nytt möblemang i vardagsrummet! Det saknas fortfarande lite lampor, tavlor och sånt för att göra det helt klart men vi är riktigt nöjda med hur det blev! Och soffan gör sig riktigt bra där uppe. Blir perfekt för barnen att sitta och titta på barnprogram och spela tv-spel där uppe medans vi vuxna får ha eget rum här nere ;o)
 
Här kommer lite sneak peaks på det nya vardagsrummet
 
Två skinnsoffor, en ska komma med leverans i veckan.
 
 Sideboard och vardagsrumsbord från IKEAS serie Stockholm.
 
Här syns bara fotpallen men den tillhör IKEAS Strandmon fåtölj. Två stycken med tillhörande fotpallar blev det.
 

Mer bilder när det blir klart!

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela