Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Gurkplantering

Publicerad 2015-06-30 21:40:39 i Växthus,

Nu är äntligen gurkan nedplanterad i bädden. Naturligtvis så började vi samma dag som solen och värmen kom, mindre smart men det behövdes!
 
Vi började städa ur växthuset och la ut två långa bäddar med brunnen hästgödsel. I år valde vi att bara lägga på den vänstra sidan, detta på grund av att förra året såg vi en skillnad på plantorna som stod på höger respektive vänster sida. De på höger sida blev mer utsatt för solen vilket gjorde att den torkade ut fortare och svårare att hålla fuktig och fin. Det var även den sidan som blev angripen av spinn först i höstas. Den på vänstra sidan får skydd från tomatbädden. Så nu har vi enbart på vänstra sidan och ända nerifrån och upp.
 
 
Det tog en hel dag att lägga de där bäddarna, tungt i värmen! Två fulla skopor krävdes och en massa svett =) Härligt!
 
Idag var det tack och lov mulet och lite svalare, i alla fall på förmiddagen.
 
Började med att göra en skåra uppe på bädden med detta underbara redskap (kommer inte på namnet just nu men den är suverän). I skåran la jag sedan i hönsgödsel, här gäller det att ladda på med massa näringsämnen till gurkan.
 
 
 
 
Sen var det bara att plantera ut allting och vattna ordentligt!
 
 
 
Det sista jag gjorde innan solen värmde på alltför mycket var att binda upp gurkan. Hann ena sidan innan jag var tvungen att ge upp för det blev alldeles för varmt. Blir att gå ut tidigt imorgon och göra klart.
 
 
 
Men gurkan kräver massa näring, framförallt kväve! Så vi måste gödsla på ännu mer. Gödsla, vattna och blada....repeat! ;) Hoppas verkligen att det blir minst lika mycket gurka i år som förra året! Längtar tills jag får skörda de första gurkorna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela