Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Juli -13

Publicerad 2013-07-10 18:06:41 i Övervåningen,

Dåligt med uppdatering här men det beror på bra omständigheter. Vi kör på för fullt på övervåningen! 
Jens och Stig har satt upp nästan all tak nu. Förråd och klädkammare är typ det enda som är kvar i stort sett. Även två väggar är kvar att sätta upp, i klädkammaren och förrådet. Jag har spacklat där det går att spackla och har målat smygarna till fönstrena. Alla småfönster är klara med smygarna, de ska bara täckmålas så är de klara! Stora fönstrena har också fått smygar som ska täckmålas, fodren får vänta tills tapterna är på plats.
 
Tapeterna är bestämda och hemma redan, så snart kan vi börja med tapetseringen. Lite mer förarbete krävs men sen kan de första tapeterna komma upp! 
 
Golvet däremot är inte riktigt bestämt ännu. Vi har ändrats oss, från mörkbrunt till grått golv. Just för att det ska följa den röda tråden från nedervåningen. Så nu väntar vi på att ytterligare golvprover ska dimpa ner i brevlådan så vi kan bestämma oss snart och lägga in en beställning!
 
Nu känner vi verkligen att slutet finns där inom räckhåll. Det flyter på bra och vi får bra hjälp. Känns bra.
Vi kommer även att få hjälp av trappkillen att sätta in trappen, när det blir dags för det. Kanon! Som det ser ut nu så blir det i augusti som vi kommer att kunna öppna upp mellan våningarna. Spännande!
 
 
Bjuder på en bild från idag. Allrummet/ tv- och myshörna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela