Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Året som varit...

Publicerad 2013-11-07 12:24:15 i Övervåningen,

För ett år sedan såg det ut så här:
 
Ställningen byggdes i september förra året och fönstret togs ur och en tillfällig dörr byggdes för att vi skulle kunna gå in och ut till övervåningen.
 
 
 
Det fanns i stort sett ingenting på övervåningen för lite mer än ett år sedan. Hjärtväggen var det enda som var uppe. Vi hade en lång väg att gå.
 
 
 
Glespanel blev första projektet så det gick att gå där uppe. Sen följdes det åt med isolering och åter isolering under större delen av våren. Ventilationen kom på plats vid årskiftet och innerväggarna började komma upp i maj. Då började förvandlingen på riktigt, ialla fall för mig =) 
 
 
Golvvärmen lades i maj och gipsskivor sattes upp för sedan i juni började jag spackla för fullt och måla fönster- och dörrsmygar för fullt.
 
Sen fortsatte sommaren i tapetseringens tecken! Jag och Eva tapetserade för hela slanten. Vi blev bättre och säkrare för varje rum så nu funderar vi på att sadla om och tapetsera på heltid. Behöver du hjälp med att tapetsera där hemma? Ring oss ;o)
 
 
 
En viktig och stor dag det här året var då vi öppnade upp mellan våningarna. 21 juli 2013. Likaså när trappen kom in, 14 augusti 2013. Det var verkligen en häftig upplevelse! Trodde inte att man kunde bli så glad över en trapp =)
 
 
 
Häftigt att kunna gå tillbaka och se vad mycket som faktiskt har gjorts! Efter uppflyttningen blir det en liten paus i byggandet och istället läggs all fokus på att inreda. Underbart! Ideérna fyller mitt huvud större delen av tiden men tyvärr så fyller inte pengarna plånboken i samma takt så det kommer ta sin tid men det är det värt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela