Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Stenmur

Publicerad 2014-04-21 21:41:59 i Trädgård,

Den briljanta idén om att ha en stenmur längs med den bortre kortsidan på trädgårdslandet kom upp under påskhelgen och Jens nappade direkt! Han älskar stenmurar! 
 
Den här stenmuren ska inte bara bli snygg utan även fylla en liten funktion, nämligen ge lite extra värme till majsen som kommer stå längs med stenmuren. 
Perfekt dessutom då vi hade otroligt mycket sten i marken som vi har grävt upp och lagt på hög och inte visste riktigt vad vi skulle göra med! Men nu vet vi!
 
Så i två dagar nu har Jens lyft, vridit, snurrat och dragit stora stenar på plats för att få den så bra som möjligt. Vi är inte alls klar men den första raden är nog klar nu! Enligt Jens kommer den bli ca 60 cm hög. Vi får väl se om han nöjer sig med det när han väl kommer dit ;)
 
 
Dagen efter att jag tog detta kort hittade Jens några stora stenar en bit bort som han ville ha. Så imorse fick Åke komma ut.
 
 
 
 
 
Med lite protester så drog Åke i alla fall fram några ordentligt stora stenar som Jens kunde lägga i botten på muren. 
 
Tror det kommer bli riktigt bra!
 
Ringblomma är på G i växthuset som ska få pryda de båda långsidorna på landet så det blir lite färg också! Väntar på liiite varmare nätter så ska jag sen sätta de första fröerna i jorden! Spännande!!
 

Kommentarer

Postat av: Fredrik

Publicerad 2014-05-06 17:05:13

Du kan nog redan nu så
Morötter och rädisor
Sockerärtor
Dill & persilja
Sallat
Lök
Vitlök (skulle ha satts i höstas)

Vänta tills efter helgen med bönor, för de kan lätt ruttna om det är kallt och blött. Snart kommer värmen.

Potatis ska nog funka nu också, så länge man ser till att täcka dem med jord om det blir frost.

Svar: Kommer bli några blöta kalla dagar framöver så jag väntar tills det lättar upp lite först.
villasolglantan.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela