Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Vardagslyx!

Publicerad 2014-07-30 22:14:50 i Trädgård,

Nu äntligen kan vi börja skörda!
 
Potatis, lök, sallad, gurka, tomater och squash!
 
Majsen har börjat komma nu såg vi häromdagen. Så vi hoppas fortfarande på att det blir åtminstonde en majskolv så vi kan få smaka hur egenodlad majs smakar.
 
Det har varit otroligt torrt här i över två veckor så att det ens blir en skörd är fantastiskt! Visst har vi gått och vattnat då och då men det hade behövts mycket mer. Men tydligen tillräckligt med vatten ändå.
 
 
 
 
 
Här är lite av det som serverades med den första skörden egenodlad gurka och lök! Tomaterna är också odlade på gården men inte av oss. Våra tomater var väldigt tröga.
 
 
 
Potatisen fick en del av en hemmagjord potatissallad (som förövrigt är otroligt god). 
 
Squash har vi också hunnit äta några stycken. Så goda att steka i olja och vitlök med lite salt och peppar. MUMS! Det är lätt att vara vegetarian när man har trädgården fylld med godsaker! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela