Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Söndag = trädgårdsarbete!

Publicerad 2015-04-28 14:50:27 i Trädgård,

I söndags blev en riktig trädgårdsdag! Härligt! 
 
Jordgubbsplantorna kom levererade hem, lyxigt! Så de blev planterade i en av pallkragarna som fick lite ny jord och gödsel. Hoppas de kommer trivas och ge oss massa jordgubbar. Enligt förra ägaren så ska plantorna bli väldigt stora och ge mycket frukt. Håller tummarna. 
Smultronplantorna som jag satte för 2(?) år sedan har gett bra med smultron. Stora o goda smultron!
 
Även stora trädgårdslandet fick sig en rejäl rensning! Rensade bort massa ogräs och luckrade upp jorden ordentligt för att få den varm fort och sen hade vi på lite kogödsel. Ska nog fylla på med lite hästgödsel också så det blir ordentligt gödslat där kålen ska ner. Andra året nu med växelbruk och redan iår var jorden mycket bättre än förra året.
 
 
Den övre bilden är från förra året när vi anlade landet och den nedre bilden är från idag. Jag tycker att det syns att jorden är porösare nu. Förra året var det väldigt hård och svårarbetad men nu gick det riktigt bra att arbeta med den.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela