Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Skruvad dag

Publicerad 2012-09-30 18:14:34 i Övervåningen,

Idag har det skruvats en hel del skruvar i golvet på övervåningen. Det har nästan lagts glespanel över hela övervåningen nu, saknas på några ställen där vi först måste lägga ner ventilationsrör. Sen när allt är fastskruvat ska det komma en snubbe som ska lägga golvvärme och rörmokaren ska komma och fixa rörena i badrummet sen blir det på med det riktiga golvet!
Så nu måste vi verkligen bestämma oss för vilket golv vi vill ha!
 
Sen har vi även diskuterat taket en hel del. Vi är inte helt 100 på att vi kommer kunna få till ett högt tak på ett snyggt sätt utan måste höra med snickaren Stig vad han säger. Och skulle det gå med högtak måste vi bestämma oss för hur det ska se ut. Snedtak? Kyrkotak? Svårt.....
 
Lite bilder från dagen....
Där isoleringen och brädhögen ligger kommer trappen att gå upp och vara helt öppet ner.
 
Bild på taket, vad blir bäst tro?
 
Mitt och Jens sovrum just nu.
 
Fina utsikten.
 
 
Bildbevis på att det faktiskt var jag som skruvade ;)

Höststädning

Publicerad 2012-09-30 17:31:53 i Trädgård,

Nu blev det äntligen städat ute i trädgården. Grönsakerna som har gjort sitt för iår har blivit bortrensade, kvar är morötterna, grönkålen och gräslöken. Även kryddväxterna såg fräscha ut fortfarande och har växt som ogräs. Synd bara att vi har varit dåliga på att använda oss av dem.
 
När jag rensade i kragarna så såg jag att vi hade fått väldigt mycket ovälkomna gäster....
 
 
Men tycker nog ändå inte att de har gjort sån skada, det har ju vuxit som sjutton i kragarna.
 
Även hortensian har blivit uppgrävd och planterad i varsin kruka. Vad jag ska göra med den sen vet jag inte. Vill gärna att den ska överleva vintern.
 
Kaprifolen har för ett tag sedan blivit planterad i en stor plast kruka och står i pyramiden så den får klätterstöd tills vidare. Vet ju inte riktigt vart vi ska ha den. Den blev idag flyttad till halvans husvägg där det fortfarande är ganska varmt (när solen skiner) och skyddat mot regn och blåst. Där får även hortensian stå så länge.
 
Sen ser det ut som en djungel. Åkgräsklipparen är trasig! Vägra gå med en vanlig!

Golv

Publicerad 2012-09-28 21:14:00 i Allmänt,

Det var riktigt svårt att välja golv. Ska det vara mörkt? Ljust? Träfärgat? Eller kanske samma som på nedervåningen, grått? En sak vet jag iaf, det blir inte vitt golv! Kan se riktigt fräscht ut med vitt golv men inte när man har hundar och en är svart ;o) Dålig kombination! Vad passar huset? Modernt eller gammelstil? Nedervåningen går mycket i modernt just nu men måste övervåningen också göra det? Eller får man bryta av?
Svårt, för på ett sätt vill jag ha en röd tråd genom hela huset. Kan man ens ha det? Mycket frågor och funderingar blir det. Vi måste nog helt enkelt åka runt och titta på en massa golv och sen bara bestämma oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Belysning

Publicerad 2012-09-27 17:16:00 i Inredning, Övervåningen,

 
Hittade en smart lösning på belysning i fönster hos http://villanystuga.blogspot.se/search/label/Belysning.
LED-Spot Dot 45 har låg energiförbrukning och lång livslängd c:a 30.000 timmar. Den avger också väldigt lite värme och ingen skyddskåpa behövs. Färgtemperaturen vi har valt är varmvit (3000K) och belysningen kan även väljas som dimbar."
 
Skulle funka perfekt i våra små fönster som är både på framsidan och på baksidan. Ska absolut tittas närmare på! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planering

Publicerad 2012-09-27 16:22:48 i Övervåningen,

Då var det dags att börja bestämma oss för vad det är vi vill ha på övervåningen. Vilket tak, vilket golv och dessutom vart alla uttag ska sitta. Helt plötsligt blev det väldigt verkligt! Snart har vi verkligen en övervåning också! En trapp! Helt otroligt. Ska bli underbart!
 
Så vart börjar man? Finns ju massvis. Olika träpaneler, färger, storlekar, olika lösningar.
Men golv och tak är väl kanske prio ett just nu.
Vi har bestämt att badrummet och det tredje sovrummet kommer få vänta till nästa år så där behöver vi inte bestämma oss för nåt än. Bara vart vi vill ha uttag och förbereda där lampor ska sitta.
 
Det enda jag vet säkert att vi har bestämt oss för är att vi ska försöka få det ljust och "luftigt".
Taket i allrummet ska vara högt och snett. Liknande som på bilden här
 
Bild från emmapeterson.blogg.se
Eftersom vi kommer att ha snetak på ena sidan så tänkte vi att takpanelen ska gå ända ner till golvet på den sidan.
Det lutar åt att vi kommer att använda vitmålad råspont. Eftersom nedervåningen är byggt med så lite främmande material som är möjligt så tänker vi fortsätta med det även på övervåningen.
 
 
 
 
 

Fyndat

Publicerad 2012-09-10 21:21:43 i Trädgård,

Hittade en snarlik kruka, som på bilden, på biståndsgruppen idag. Tänkte att jag skulle odla smultron i den till nästa sommar som Thea kan gå och plocka! Hon är helt bärtokig så det borde bli populärt.
 
 
20120701-184332.jpg
 
 
 
 
 
 
 

Blåbär

Publicerad 2012-09-09 14:33:52 i Allmänt,

Nu finns det massor med blåbär i vår skog så i helgen har vi varit ute och plockat en massa blåbär. Några åkte direkt ner i magen men några kom med hem och fick bli blåbärsmuffins. Otroligt goda! Ska nog ut och plocka mer ;o)
 

Förberedelser inför nästa år

Publicerad 2012-09-09 14:24:48 i Trädgård,

Nu har jag äntligen planterat ner kaprifolen jag fick av bror Fredrik tidigare i år. Den har fått en större kruka och står nu under pyramiden, så det får lite klätterstöd. Hoppas nu att den överlever vintern och vill börja blomma ordentligt nästa sommar!
 
 
Har även sått frön från backnejlika i några krukor som står ute. Hoppas att även dem överlever vintern och tar sig till våren! Hoppas kunna plantera ut dem mellan lavendelplantorna i stenrabatten i vår. Tror att nästa sommarens blommor kommer gå rosa och blått!
 

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela