Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Före

Publicerad 2012-08-27 20:34:26 i Övervåningen,

Alltid roligt med före-bilder, så ikväll passade jag på att klättra upp på övervåningen och tog några bilder innan förvandlingen började!
 
 
 
Vi passade även på att mäta lite när vi ändå var där uppe.
 
 
 
Blir inte så bra bilder med mobilen men de får duga så länge.
Jens står nu och mäter där trappen kommer att gå upp, vi vill se hur stor öppning vi kan få. Ju större desto bättre =)

Äntligen!!

Publicerad 2012-08-25 07:14:38 i Övervåningen,

 
Nu har ställningen påbörjats och fönstret kan snart plockas ut. Sen så kan bygget börja! Ska bli riktigt spännande att få följa utvecklingen av våran övervåning!

Årets blomma 2012

Publicerad 2012-08-20 19:50:17 i Växthus,

Min favorit detta år är grusnejlikan. Det blev en glatt överraskning när den började växa på sig och visade sig även vara en ganska tålig blomma. Med massa söta rosa små blommor. Verkar trivas bra hos oss som får mycket sol, när solen väl vill visa sig! Så nästa är blir det mer av den sorten!
 
 
En till sort som överraskade mig är Gazania. När den väl blommar så är den superhäftig!
 
3a på listan får bli den röda dubbelbladiga petunian. OMG! Så vacker! Men har märkt att den blir inte lika fin i ampel utan trivs bäst i kruka.

Kökslandet

Publicerad 2012-08-20 19:37:02 i Allmänt,

Det växer fortfarande så det knakar!
 
Grönkålen är så stor och fin nu så jag borde börja ta lite av den men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den.
 
 
Fick även morötter över när jag planterade ner i lådorna och dem har blivit kvar i ampeln som jag sådde de i. Nu tittade jag på dem och såg att de hade vuxit och blivit små söta morötter. Och god var de också! Undrar hur stora de i lådan har blivit!?
 

Lekstugan slutresultat

Publicerad 2012-08-20 19:30:00 i Thea,

Eller ja....nästan klart. Saknas så klart några lister och sånt men det är väl som det ska vara i ett hus =)

Glömt att visa hur det blev med soffan och spisen också så här kommer de!

 
 
 
Hittade även en pall på loppis som jag målade vit och sen tog Eva med sig den hem för att måla dit Theas namn och lite blommot. Blev superfint!!
 

VIP kväll

Publicerad 2012-08-18 21:20:33 i Inredning,

 
 
I onsdags var det VIP kväll på IKEA i Valbo som jag och Kerstin åkte till. Fick en liten rundvandring runt varuhuset och fick se nyheter från nya katalogen. Dem satsar mycket på textilier i katalogen och visade nya tyger och bäddsätt mm. Blev riktigt inspirerad att göra det lite mysigare här hemma. Med nya gardiner och kuddar kan man  göra stor skillnad med liten peng ;)
Vi fick även en liten trevlig överraskning, en 20% rabatt kupong som bara gällde den kvällen! Så vi hade ca 30 min på oss att shoppa! Bråttom!
Men jag fick iaf med mig tyg och kuddar, plastbackar, glas och leksaker till Thea.
 
 
 
BERIT
 
Tror BERIT kommer ligga fint i våran soffa =)
 
Är dessutom väldigt sugen på fåtöljen de har på framsidan! Lika fåtölj som de hade på den allra första katalogen 1951! Det är dessutom Kamprads alldeles egna fåtölj som får stå modell på framsidan denna gång!

Lektält

Publicerad 2012-08-18 10:54:17 i Inredning, Thea,

Surfade runt lite häromdagen på olika inredningsbloggar och hamnade hos pastill.nu
Hon hade sytt ett eget lektält som jag tyckte blev riktigt snyggt! Sparade beskrivningen och ska höra med Eva om inte hon kan hjälpa mig att sy ett till Thea ;)
 
 
Men visst ser det riktigt mysigt ut där inne?? =)

Master bedrom

Publicerad 2012-08-10 19:49:42 i Inredning,

Jag har snöat in mig på gammelsvenska tapeter märker jag. Vill gärna bryta det här nya mot det gamla. Tror det skulle passa bra i det här huset.

Dem här har jag fastnat för lite extra....
 
 
 

Lilleby 2652

Publicerad 2012-08-10 19:45:00 i Inredning,

http://farsta.happyhomes.se/tapeter/borastapeter_lilleby_2652/1637,101800439,122/

Den här är jag så sugen på nu till Theas rum. Hade tänkt mig en liggande randig tapet men nu har jag fastnat för den här!

Tapeter

Publicerad 2012-08-09 20:19:58 i Övervåningen,

Sitter och tittar runt på lite olika tapeter. Vet inte om jag riktigt är helt nöjd med dem vi har tittat ut till vårat sovrum. Sen har jag en idé till tapet till Theas rum men har inte hittat den ännu, så jag letar efter tapeten som finns i mitt huvud!

Jens sitter brevid och gör de sista justeringarna på ritningarna så Eva kan börja räkna ut hur mycket material som ska beställas.

Inte långt kvar nu till start......

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela