Villa Solgläntan

Vårt hus på landet!

Golvet kom

Publicerad 2013-07-30 21:10:10 i Övervåningen,

Som de lovade....andra gången! I måndags alltså.
Avlastat och uppburet på övervåningen är nu allt golv.
Jens är lite skeptiskt till golvet och funderade länge om det verkligen är rätt golv som kom, men efter att ha kollat numret flera gånger och jämfört mot bilderna så har vi kommit fram till att det är rätt golv. Vi har även kommit fram till att det är väldigt svårt att få rätt bild om ett golv genom att bara titta på en 1dm x 1dm liten provbit av golvet. Men jag tror det kommer bli bra, var inte riktigt som jag hade föreställt mig men helt ok ändå. Jens har lagt några rader i vårt sovrum och jag tycker det ser bra ut! Får se om Jens ändrar uppfattning om golvet eller vill byta.

Ofrivilligt ledig

Publicerad 2013-07-28 21:34:29 i Övervåningen,

Den här helgen var planerad att lägga all tid på att lägga golv men tyvärr kom inte golvet som det skulle. Mycket irriterande!! Efter att ha framfört  vårt missnöje till leverantören så blev det till slut skickat i fredags och ska komma fram imorgon, måndag! Så vår helg blev helt plötsligt fri från allt arbete. Med den värme som har varit hela helgen så var det nog lika bra. Blev ett strandbesök och middag med goda vänner istället! Välbehövligt efter allt slit!
 
Eva och jag ligger i fas med tapetseringen. Allrummet tapetserades i veckan och det är bara en vägg kvar, plus lite småfix på några ställen, och de måste vi vänta med tills trappen kommer på plats. Som det verkar nu så kommer trappkillen på tors eller fre och hjälper oss! 
 
Hålet är uppsågat och det är sån skillnad! Ljusinsläppet in till hallen ökade och gjord en enorm skillnad! Så häftigt! Vi kan stå en hel kväll i hallen och bara titta upp och vi föreställer oss hur det kommer se ut med en trapp där. 

Vi är på G!!

Publicerad 2013-07-19 16:38:47 i Övervåningen,

Ja nu jäklar är vi igång! I skrivande stund så förbereder Jens och Stig inför öppningen av trapphålet! Lilla luckan som satt i taket är bortmonterad och ställning som ska hålla upp taket håller på att byggas.

Nu är det nära och jag är så förväntansfull!!


Annars idag har jag målat i klädkammaren och i lilla teknikskrubben. Även påbörjat målningen i förrådet. Lite mer spackling behövs i allrummet innan vi kan börja tapetsera där.

Tak-och golvlistor inhandlades idag samt dörr- och fönsterfoder. Så snart ska jag nog kunna börja måla och förbereda även dem. Taklistorna är ju ingen panik att få in men känns skönt att kunna förbereda det som går så det underlättar framöver.

Nu jäklar är vi igång!!

Trädgården

Publicerad 2013-07-16 22:42:16 i Allmänt,

Ja trädgården ja....den blir verkligen inte prioriterad denna sommar. Tycker nästan synd om den. Men av nån anledning så växer det en hel del ändå!
 
 
Purjolöken växer och blir riktigt stor och fin.
 
 
 
Smultronplantorna jag köpte har börjat ge stora röda fina smultron. Jättegoda! Funderar på om det är dem här som är blandning mellan jordgubbar och smultron? Eftersom de är så stora.
 
Sen har även ärtorna vuxit sig stora i år igen och ger massor av ärtor! Både Thea och kaninen Sixten älskar dem.
 
 
 
Blomma för dagen som inte vill blomma riktigt än. Hoppas snart.
 
 
 
Underbara lavendeln! Växt och blivit otroligt fin.

Vävtejp vs "tapetremsa"

Publicerad 2013-07-16 22:33:17 i Allmänt,

Hittills har jag använt mig av en självhäftande vävtejp i skarvar och hörn innan jag spacklar. Idag tog den sista rullen slut. Eva tog fram en "tapetremsa", kommer inte ihåg det riktiga namnet just nu så jag kallar det så för det ser ut som en tapetremsa, som jag kunde använda istället. Denna remsa ska man fästa på väggen genom att använda tapetlim först och sen sätta fast remsan på väggen. Kort sagt så kan jag meddela att det gick INTE bra för mig =/ Men tyvärr så märkte jag inte hur galet jag satt upp de två första förrän jag hade spacklat över dem och såg hur luftbubblorna kom fram och ökade i antal. Inte fint! Så ikväll drog jag bort de två och får börja om från början. Förhoppningsvis så lyckades jag sätta dit de övriga bättre så jag slipper göra om de också.
Självhäftande vävtejpen som fastnar lätt som en plätt utan att behöva kladda med lim och inte lämnar luftbubblor är helt klart min melodi. Ett plus till tapetremsan är i och för sig att den inte "hackar" när man drar med spackelspateln utan den glider lätt.
 
 
Men sen har jag tametusan spacklat klart! Nästan....det är ju en vägg kvar att sätta gips på men det måste vi vänta med tills vi har öppnat upp. Vilket faktiskt börjar närma sig nu! Inte mycket mer vi behöver göra innan vi kan öppna nu! Sååå spännande!
 
 
 
 
Den hemska tapetremsan.

Spackla, slipa, tapetsera.....

Publicerad 2013-07-15 22:37:29 i Allmänt,

I den ordningen jobbar jag....om och om igen. Rum efter rum. Svettigt men roligt!
Theas rum helt klart med tapetseringen! Supernöjd!!
Vårt sovrum är nästan klart, väntar på en tapetrulle som ska leveraras hem bara. Även där supernöjd!
 
Slipade allrummet klart idag och finspacklade lite men tyvärr tog spacklet slut så blev inte klar. Men borde vänta med att tapetsera där tills karlarna har gjort det mesta klart, annars finns det nog en stor risk att de har sönder tapeten lite här och där och det vill vi INTE! 
 
Så nästa projekt för min del är nog att spackla klart och slipa, måla klart de sista smygarna och måla klädkammaren och förrådet. Jobba jobba! Slita slita! Härligt härligt!
 
 
Är numera storkunder på happy homes.
 
 
Vår tapet i sovrummet. Love it!
 
 
Theas tapet på två väggar. De andra två väggarna har enbart körsbär. Älskar även denna! Thea verkar nöjd även hon. Utbrast "WOW!" när hon kom in och såg sin fina tapet!
 
 
 

Juli -13

Publicerad 2013-07-10 18:06:41 i Övervåningen,

Dåligt med uppdatering här men det beror på bra omständigheter. Vi kör på för fullt på övervåningen! 
Jens och Stig har satt upp nästan all tak nu. Förråd och klädkammare är typ det enda som är kvar i stort sett. Även två väggar är kvar att sätta upp, i klädkammaren och förrådet. Jag har spacklat där det går att spackla och har målat smygarna till fönstrena. Alla småfönster är klara med smygarna, de ska bara täckmålas så är de klara! Stora fönstrena har också fått smygar som ska täckmålas, fodren får vänta tills tapterna är på plats.
 
Tapeterna är bestämda och hemma redan, så snart kan vi börja med tapetseringen. Lite mer förarbete krävs men sen kan de första tapeterna komma upp! 
 
Golvet däremot är inte riktigt bestämt ännu. Vi har ändrats oss, från mörkbrunt till grått golv. Just för att det ska följa den röda tråden från nedervåningen. Så nu väntar vi på att ytterligare golvprover ska dimpa ner i brevlådan så vi kan bestämma oss snart och lägga in en beställning!
 
Nu känner vi verkligen att slutet finns där inom räckhåll. Det flyter på bra och vi får bra hjälp. Känns bra.
Vi kommer även att få hjälp av trappkillen att sätta in trappen, när det blir dags för det. Kanon! Som det ser ut nu så blir det i augusti som vi kommer att kunna öppna upp mellan våningarna. Spännande!
 
 
Bjuder på en bild från idag. Allrummet/ tv- och myshörna.
 
 
 

Om

Min profilbild

Här bloggar jag om vårt husbygge och våra försök att få till vår drömträdgård. Vår vision är att bygga med miljö och energibesparingar i åtanke samt att kunna odla det mesta själva för att bli självförsörjande i framtiden. Vi hoppas även kunna skaffa egna höns och får om några år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela